Aktivnosti đačkog parlamenta


Članovi Đačkog parlamenta i Vršnjačkog tima posetili učenike četvrtog razreda

Ne postoji osoba na svijetu koja nema bar neki problem u životu iako to možda ne pokazuje. Neki problemi s kojima se suočavamo su manji, neki su veći. Neki deluju nepremostivo. Ali koji god da je problem u pitanju, jedan sastojak u receptu za njegovo rešavanje je isti - direktno suočavanje sa njim i dugi razgovori sa puno empatije. Upravo naš psiholog Alma godinama unazad ima ovakvu metodu koja se pokazala uspešnom. Učenici četvrtog razreda su primetili da mali problemi prevazilaze njihove sposobnosti za rešavanjem. Značila im je dodatna podrška pa su je potražili kod učenika šestog razreda,članova Ðačkog parlamenta i Vršnjačkog tima. Sem toga, ponekad je dovoljno i samo da neko sasluša kako se osećaš dok se boriš sa tim problemom.

Radionica povodom Međunarodnog dana tolerancije

Povodom Međunarodnog dana tolerancije realizovana je edukativna i kreativna radionica u kojoj su učestvovali učenici petog razreda koji nastavu pohađaju po redovnom i prilagođenom obrazovnom programu. Tokom radionice učenici su sa pedagogom škole i članovima Vršnjačkog tima diskutovali na temu tolerancije, realizovali igre prihvatanja i na kraju kreativnim radom predstavili značaj tolerancije u našoj školi.

Predsednik Đačkog parlamenta Said Metović održao čas na temu "Dan nauke"

Učenik 8/4 odeljenja Said Metović koji je ujedno i predsednik Đačkog parlamenta, danas je organizovao čas na temu " Dan nauke". Čas je bio inovativan, zanimljiv, učenici su imali mogućnost da pored teorije koja je popraćena prezentacijom, učestvuju u izvođenju ogleda, kvizu znanja, rešavanju osmosmerke i na kraju razmene mišljenje o značaju bavljenja naukom. Takođe,prošle nedelje imao je i čas na temu "Klimatske promene".

Radionice "Vršnjačko nasilje i Štetnost korišćenje nargile i duvana"

Nažalost, živimo u vremenu kada su deca izložena značajnom uticaju stresa. Ukoliko su u jačem stresu češće ulaze u sukobe s vršnjacima, nastavnicima i roditeljima. Veoma je važno da preduzimamo aktivnosti za očuvanje mentalnog zdravlja učenika. Naši vršnjački edukatori a ujedno i članovi Đačkog parlamenta i Vršnjačkog tima ,uz pomoć i podršku psihologa škole - Alme Gičević su održali radionice na temu "Vršnjačkog nasilja", "Štetnosti korišćenja nargile i duvana","Štetnost igranja video igrica bez kontrole u vremenu"... Cilj ovih radionica je podići svijest među učenicima o mentalnom zdravlju te razviti lične strategije za suočavanje sa trenutnom situacijom u kojoj se nalaze. Naši učenici : Mlađan Milikić, Jusuf Kugić, Andrija Jerinić, Usejd NasrAllah, Din Feković, lijaz Mahmutović, Naida Ljajić, Sumeja Mahmutović,Tarik Mehmedbašić, Hana Mujagić i Ksenija Drobnjaković su se odlično snašli u ulozi predavača tako da ćemo nastaviti sa praksom da upravo članovi Đačkog parlamenta i Vršnjačkog tima edukuju i razgovaraju sa svojim vršnjacima o ovim i sličnim temama.

poseta

Koordinator rada Đačkog parlamenta: školski psiholog Alma Lakota Gičević

Članovi Đačkog parlamenta za školsku 2023/24 godinu su:
Dečija nedelja

Plan aktivnosti za Dečiju nedelju koje je osmislila psiholog Alma Gičević i predstavnici Đačkog parlamenta i Vršnjačkog tima

FB_IMG_1664826732062


 Jesenja bajka

U svetu igara