Zrnce dobrote

Zrnce dobrote

Zrnce dobrote

Povodom obeležavanja Dečije nedelje, a u cilju promovisanja dobrote, humanosti i solidarnosti u našoj školi organizovano je nekoliko humanitarnih akcija. Prva u nizu akcija bila je poseta učenika I-2 odeljenja porodici Koca. Tom prilikom učenici su porodici uručili skromne poklone i pokazali svoju nesebičnost i dobrotu.

Učenici III-1 odeljenja organizovali su posetu Crvenom krstu i upoznali se sa načinom rada u ovoj instituciji. Svoju humanost, svoje „zrnce dobrote“, pokazali su skromnim poklonima u vidu odeće, obuće, pribora za školu, igračaka i dr.

Učenici četvrtog razreda posetili su predškolsku ustanovu „Maslačak“ uručivši mališanima poklone.

Značaj darivanja, humanosti i solidarnosti shvatili su i učenici prvog i trećeg razreda kroz posetu romskom naselju.

Učenici IV-1 odeljenja odlučili su da svoju humanost i dobrotu pokažu prema drugarici uručivši joj poklone koje su prikupili. Učenici drugog razreda posetili su udruženje „Povetarac“. Pored poklona, članovima udruženja pripremili su iznenađenje u vidu klovna koji ih je zabavljao. Ni članovi udruženja nisu ostali dužni. Uzvratili su osmesima i ručno rađenim poklonima za decu.

Učenici jednog odeljenja svoje „zrnce dobrote“ usmerili su ka omiljenoj nastavnici kako bi joj ukazali ljubav i poštovanje.