Uspeh literarne sekcije

Članovi literarne sekcije naše škole ostvarili su značajan uspeh na literarnom konkursu "Mladi čuvari srske duhovne kulture". Radovi Andrije Jerinića i Nevene Gobeljić, učenika sedmog razreda, objavljeni su u zborniku radova koji je nastao kao rezultat konkursa. Sve pohvale za učenike i nastavnicu Draganu Rakonjac.

IMG-4a0a3b20790646d611a4c96c36b29869-V
IMG-89ebcbab06d7589b3b5f72e11d321b8f-V

Donacija udžbenika od strane Bošnjačkog nacionalnog vijeća

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća juče je bila u poseti našoj školi, u kojoj su podijelili besplatne udžbenike za prvi razred učenicima koji slušaju nastavu na bosanskom jeziku. Podijeljeno je 40 kompleta udžbenika i to 36 kompleta učenicima u matičnoj školi i 4 kompleta udžbenika učenicima u izdvojenom odeljenju u Trijebinama. 

Bošnjačko nacionalno vijeće je ovom donacijom još jednom dokazalo da suštinski vodi računa o svim aspektima obrazovanja na bosanskom jeziku.

Direktorka naše škole Mejra Dacić je izrazila veliku zahvalnost na donaciji  u nadi da će se podrška nastavi na bosanskom jeziku nastaviti i u budućnosti i da će ova donacija za učenike prvog razreda osnovne škole u velikoj meri olakšati život porodica u našem gradu.

Prijem prvaka

Prijem prvaka

IMG-4e6be76384cefd3d41a6522bd5009fb5-V

Prijem učenika petog razreda

Prijem učenika petog razreda
IMG-37b8ead48b4c36ecf7dd9f63af146818-V

Izrada vizira

Učenici sedmog razreda naše škole podržali su humanitarnu akciju nastavnika Seada Tokovića u kojoj su izrađivali vizire koje su donirali volonterima Kancelarije za mlade Sjenica.

Drugo mesto na okružnom takmičenju u malom fudbalu

Na okružnom takmičenju u malom fudbalu, održanom 04.03.2020 godine u Priboju, učenici naše škole osvojili su drugo mesto. Učenike su pripremali nastavnici Suad Hajdarević i Dino Lakota.

Dječji udarački instrumenti u skladu sa bošnjačkom tradicijom i kulturom

Odeljenje I-2 učiteljice Aide Mehmedbašić uspješno je realizovalo projekat „Dječji udarački instrumenti u skladu sa bošnjačkom tradicijom i kulturom“. Organizovana je radionica u kojoj su učestvovali i roditelji, koji su zajedno sa djecom pravili udaračke instrumente. Prusutni su imali priliku da se upoznaju sa načinom primjene dečjih instrumenata u nastavi i da se podsjete kako je to nekad bilo na posijelima. Ovim projektom smo željeli da ukažemo na značaj negovanja tradicije i kulture jednog naroda.

Svetosavska priredba

Povodom obeležavanja školske slave Svetog Save, u našoj školi održana je priredba u kojoj su učestvovali učenici nižih razreda. Program priredbe sadržao je muzički, dramski i recitatorski deo. Svetosavska himna, recitacije i priče o Svetom Savi činili su umetnički kolaž kojim su nas učenici podsetili na značaj i ulogu Svetog Save kao prosvetitelja.

Projekat „Udruženje Drvenko“

U danasnje vrijeme jedna od najvećih opasnosti po cjelokupan život na planeti jeste zagadjenje životne sredine, stoga razvoj ekološke svijesti pojedinaca i grupa predstavlja primarni zadatak čovječanstva uopšte. Svoj doprinos u borbi za očuvanje životne sredine učenici ll-2 odjeljenja predvođeni uciteljicom Melihom Elezović dali su realizacijom projekta „Udruženje Drvenko“. Osnovna ideja ovog projekta je da im pomogne da razviju ličnu odgovornost u zaštiti biljaka i da prošire, sistematizuju znanja o dijelovima biljaka i da svojim djelovanjem vaspitno utiču na okolinu.

Sportske igre

Poslednji dan Dečije nedelje predviđen je za sportska takmičenja u okviru kojih je održan turnir u fudbalu za dečake i odbojci za devojčice, kao i gimnastički poligon.