Projektna nastava u prvom razredu

U školskoj 2018/19 godini u prvom i petom razredu uveden je predmet Projektna nastava. Shodno tome i naši učitelji su počeli sa realizacijom projektne nastave.

Učiteljica Marija Kaplanović je sa svojim učenicima uradila dva projekta: Pravila ponašanja u školi i Od slikovnice do enciklopedije.

Projekat Pravila ponašanja u školi realizovan je u septembru sa ciljem da učenici nauče i poštuju pravila ponašanja radi svoje bezbednosti i stvaranja prijatne atmosfere u školi. Kroz različite aktivnosti (razgovor, gledanje filma o lepom ponašanju, prikupljanje materijala, crtanje i rezanje slika), deca su se upoznala sa pravilima ponašanja. Rezultat njihovog rada je odeljenski pano na kome su istaknuta pravila ponašanja u učionici, hodniku i školi.

Projekat Od slikovnice do enciklopedije realizovan je sa ciljem da se deci na zanimljiv način približe knjige, da razviju ljubav prema čitanju i knjigama. U realizaciji ovog projekta učestvovala je i bibliotekarka škole, a projekat su podržali i direktorka škole, psihološko-pedagoška služba i roditelji. Produkti ovog projekta su slikovnica Divlje i pitome životinje koju su učenici samostalno napravili i „Ćošak za biblioteku“ koji su izradili roditelji i domar škole. Svi roditelji i učenici su aktivno učestvovali u realizaciji svih aktivnosti.